Vedligeholdelse af smykker

LUMENs smykker fremstilles af 
1. Sterling sølv og oxideret sølv 2. Sterling sølv belagt med 18k-24k guld eller rhodium 3. Ferskvandsperler 4. Zircon eller Swarovski krystaller 5. Blandet metaller. 

For at forlænge holdbarheden af belægningen, anbefales det at du behandler smykkerne med omtanke. Smykkerne skal tilføjes som sidste trin i den daglige skønhedsrutine. Parfume, makeup, hårspray, lotion og olier kan alle ødelægge belægning på smykker.

Tag altid smykkerne af:
Inden du går i seng, vasker hænder, går i bad, gør rent og dyrker sport.
Opbevarer dem i smykkeposer eller lignende.

 

Smykker skades af og mister glans ved:
Neglelakfjerner, lotion, parfume, klorin, blegemiddel, rengøringsprodukter, hårspray og cremer.

 

1. Sterling sølv & Oxideret sølv​
Brug en blød klud på smykkerne til forsigtigt at fjerne olier fra din hud eller makeup rester. Læg evt. smykket i sæbevand og lad det tørre, inden du tager smykket på igen. På oxideret sølv smykker kan du bruge silver clean.

 

2. Sterling sølv belagt med 18k-24k guld eller rhodium
Et belagt smykke vil med tiden falme, rengør derfor jævnigt med en tør blød klud og brug silver clean til at rense sølvet under forgyldningen. Vi anbefaler også at du går til din lokale guldsmed og får det genbelagt. 

 

3. Ferskvandsperler
Vær forsigtig med parfume, når du bærer perlesmykker. De falmer og mister deres glans. Til gengæld reagerer de godt på hudens naturlige olier, så du kan forlænge holdbarheden ved at bære dem ofte. Rengør med en tør blød klud eller med blødt læder.

 

4. Zirkoner eller Swarovski krystaller​
Krystalsmykker kan rengøres i vand med en smule vaskemiddel i og brug evt. tandbørste til at komme ind bag krystallerne og skyl efter med rent vand.

 

5. Blandet metaller 
Smykker af blandet metaller vil somme tider afgive lidt farve. Her anbefaler vi at du bruger en fugtig blød klud til at rengøre smykkerne.