Brudehår – tip & tricks

Ah... det er snart din bryllupsdag! Du har sikkert allerede dine Pinterest boards oprettet med inspiration til både brudehår, kjoler, tasker og sko. Nu er det rent faktisk tid til at bringe din perfekte bryllupsvision til live. At vælge en brudekjole kan bestemt være en svær beslutning, men at finde sig til rette med en bestemt frisure, kan være endnu sværere. Her har du de 4 vigtigste tips til brudefrisuren.

1.

AT VÆLGE DEN RIGTIGE BRUDEFRISURE

Vil du have dit hår sat i en updo? Have det løst med bløde bølger? Eller måske en halvt opsat flettet frisure? Der er uendelige muligheder indenfor brudehår! Før du beslutter dig, så tag en dyb indånding og overveje et par nøglefaktorer først:

Hvilken kjole har du valgt?
Dit hår bør ikke konkurrere med din kjole. Det bør supplere den. Hvis din kjole er enkel, er det en god idé at vælge en mere dramatisk frisure, måske med en detaljeret hårkam eller headpiece. Hvis din kjole derimod er en ekstravagant balkjole fyldt med glimtende detaljer, bør du overveje at en mere subtil og elegant updo med små yndige hårnåle eller et lille hårspænde. Hvis din kjole har et smukt åbent rygdesign, så vil en side-hestehale eller en fletning være ideel og her passer alt hårpynt faktisk til.

Hvis brylluppet holdes indenfor eller i køligt klima, er det sikkert at vælge de store smukke krøller eller sådan set enhver anden frisure. Men hvis du bliver gift i et varmt, fugtigt klima, bør du helt sikkert vælge en mere sammenfoldet frisure, som for eksempel opsat hår – så behøver du heller ikke at bekymre sig om frizz'et hår eller hår som klæber sig til din ryg.

Hvor langt er dit hår og hvor meget volume har du?
Det er nemt at forelske sig i en Pinterest-frisure, men det er ikke sikkert at dit hår ikke er langt eller tykt nok til at det kan lade sig gøre. I dette tilfælde bør du overveje kun at se på frisurer, der kan lade sig gøre med kortere hår. Ellers må du ty til hår extensions for at opnå den perfekte frisure.

 

2.

FÅ EN PRØVEOPSÆTNING

Når du først har besluttet dig for en frisure, som du kan lide, kan vi ikke lade være med at understrege, hvor vigtigt det er at få lavet en prøveopsætning hos din frisør! Først når man afprøver stilen i det virkelige liv, kommer de små "åh nej'er" frem. Er dit hår langt nok til at det sidder sikkert hele dagen? Har du nok hår til at frisuren ser ligeså voluminøs og imponerende ud, som det billede du har set? Ser det godt ud med din hårstruktur og ansigtsform? Det er altid bedre at tage disse sidste øjebliks overraskelser tidligt, i stedet for at stresse ugen op til brylluppet, eller endnu værre, dagen før!

Tag et billede med til frisøren
At give din frisør et billede af præcis hvad du leder efter, hjælper for at undgå fejlkommunikation og misforståelser. Det er jo meget individuelt hvad man synes perfekte bløde bølger eller en updo helt præcis er. Tid til at finde den Pinterest board'et frem, som du har brugt utallige timer at skabe ;)

 

3.

HVAD MED SELV AT SÆTTE DIT HÅR?

Denne er selvfølgelig helt op til dig! Men hvis det eneste du ved hvordan man laver, er en hestehale, bør du måske overveje en professionel frisør. Men hvis du kan lide at lege med hår, måske ved hjælp af et par online-øvelser og youtube videoer, kan du ligeså godt kaste dig ud i at forsøge – så sparer du også den udgift!

Dét der er vigtigt at indse, er, at det ikke er nødvendigt at have en hel vild frisure på din bryllupsdag. Det er faktisk overraskende, hvor meget frisører opkræver for at skabe den enkleste frisure. Simple bløde krøller eller halvt opsat hår, er super nemt og ofte rigtig elegante. De fleste komplicerede frisurer er faktisk også ofte overraskende lette at genskabe.

Hvis du beslutter dig for at skabe frisuren selv, anbefaler vi en masse øvelse før din store dag. Sørg for at bære frisuren en hel dag, hvor du bevæger dig en masse og også gerne danser for at se, om frisuren kan holde.

 

4.

LAD VÆRE MED AT BLIVE KLIPPET LIGE FØR DIN BRYLLUPSDAG!

Du har brug for tid til at vende dig til en ny frisure, så hvis du overvejer nyt hår inden din bryllupsdag, bør du minimum gøre det 3 måneder før din store dag. Hvis du alligevel har gjort det og dit bryllup er snart, så lad være med at gå i panik – det kan reddes!

Hår extensions kan klare det meste. Et godt tip er at få tyndet ud i spidserne, så det påsatte hår ser mere naturligt ud og bedre blande sig med dit ægte hår. Sørg desuden for at behandle dit hår med en god kur én gang om uge, for at holde det skinnende og flot.

Den sidste, og måske vigtigste detalje, er at huske på at det er DIN dag og DIT bryllup. 
DU bestemmer heldigvis selv hvad der får dig til at føle sig glad og smuk. Hvis det betyder at efterlade dit hår som det er, eller vælge den enkleste frisure, så lad det være dét! 

 

Rigtig god bryllupsdag ;)