Alt om bryllupsinvitationer

Hvilken stil? Hvilken farve? Hvad skal der stå? Hvornår skal de sendes ud?
Her finder I lidt hjælp til valg af bryllupsinvitationer og hvad I bør have med af informationer omkring jeres store dag.

HVORNÅR SKAL BRYLLUPSINVITATIONERNE SENDES UD?

Det er en god idé at sende bryllupsinvitationerne ud i rigtig god tid. Alle detaljer omkring kirken, feststedet, tidsplanen m.v. skal være på plads, inden de bliver sendt ud.

De fleste sender indbydelser ud senest 3 måneder før brylluppet. Skal man giftes i udlandet er det dog klogt at sende dem ud 6 måneder før. Ønsker man at tage det lidt mere roligt, er det en rigtig god idé at udsende et Save the Date kort. Så har gæsterne allerede reserveret datoen og kan sagtens vente på de endelige detaljer.

 

HVILKET DESIGN & FARVETEMA SKAL I VÆLGE?

Invitationen er den første smagsprøve på jeres personlige stil og tema for brylluppet. Overvej derfor først og fremmest hvad invitationen skal sige om jeres store dag.

Er det et formelt bryllup, måske på et slot eller et luksus hotel? Så er det måske folie indbydelser med en elegant kalligrafi skrift I skal vælge. Klassiske bryllupsinvitationer »

Er det et bryllup på et restaurant, som I har valgt udfra den gode menu, er det typisk sæsonen der udtrykkes gennem indbydelserneNordiske bryllupsinvitationer » 

Et sommerbryllup giver anledning til en invitationsstil med natur udsmykning og naturmaterialer Bryllupsinvitationer i træ » mens et vinterbryllup kan have en let udtonet baggrundfarve. 

Afholdes brylluppet i haven, er invitationen med små blomster eller andre enkle detaljer måske det rette valg. Det kan også være at I, som rigtig mange danskere, bare elsker minimalistisk skandinavisk design og også ønsker at det skal være stilen for jeres indbydelser
Botaniske bryllupsinvitationer »

Uanset hvad I vælger, giver det rigtig god mening at have en eller flere gennemgående farver, som både fremgår af invitationer og til bryllupsfesten. Det kan være i valget af blomster, i menukort, bordkort, takkekort, programmer for dagen m.v. Bryllupsfest guide »

 

HVILKE INFORMATIONER SKAL INVITATIONERNE INDEHOLDE?

Det er individuelt hvad bryllupsinvitationer skal indeholde. Det varierer efter personlig smag og behov. Her får I en liste over både de nødvendige og ekstra oplysninger, der skal indgå i jeres invitation.

Nødvendige informationer 

 • Dato (som gæsterne måske allerede har fået i en Save the date)
 • Tidsplan for hele dagen
 • Lokation for vielse- og reception
 • Lokation for feststed
 • SU dato og kontaktinformation
 • Link til eventuel bryllupshjemmeside

Ofte ligger SU-dato cirka 1 måned før bryllupsdagen, men det er vigtigt at tjekke med jeres bryllupsleverandører samt feststed, hvornår de har brug for at kende det præcise antal gæster. Følg op hos jeres gæster, hvis de mangler at melde tilbage, om de kommer. Jo længere tid man giver gæsterne til at svare, jo lettere kan de udskyde det og glemme at melde tilbage.

Ekstra oplysninger

 • Toastmaster og hans/hendes kontaktoplysninger
 • Gavekoordinator
 • Ønsker
 • Vejbeskrivelse fra og til de forskellige steder
 • Overnatningsmuligheder
 • Dresscode
 • Bryllupstraditioner I ikke ønsker

Hold det simpelt

Det kan være en rigtig god ide at holde invitationen enkel og kun inkludere de vigtigste oplysninger. Så bliver invitationen ikke overfyldt og det ser mere elegant ud. Tilføj i stedet et infokort til lokationer og et bryllupsprogram til dagens forløb, så I kan opdele informationerne.

 

HVEM SKAL VÆRE MED TIL JERES BRYLLUP?

Nogle par ønsker ikke at invitere alle gæster fra vielse og reception til bryllupsfesten, derfor er nogle gange nødvendigt at lave 2 forskellige invitationer.

Invitation 1: Gæster, der skal være med hele dagen, dvs. til viels, reception og bryllupsfest.
Invitation 2: Gæster, der kun skal deltage i vielsen og receptionen.

 

HVORDAN SKAL BRYLLUPSTEKSEN FORMULERES?

Mangler I lidt inspiration til selve teksten I jeres bryllupsinvitationer, så se her:
Tekst til bryllupsinvitationer »

 

Held og lykke med jeres invitationer! Vi håber vi har givet lidt inspiration til indholdet og I nu føler at I har styr på detaljerne.